Onze vrijwilligers

HOCE is een vereniging die alleen met vrijwilligers werkt. Onze inzet wordt niet geruild voor geld, maar wordt geruild voor het plezier dat wij beleven tijdens de hulp die wij aan u verlenen. Daarnaast is het voor ons prettig om te zien hoe u als eigenaar vorderingen maakt met uw hond en dat u samen met uw hond de gestelde doelen bereikt. We willen dat u, net als wij, plezier beleeft aan de omgang met honden. Wij zullen ons in ieder geval volledig voor u inzetten. Als u dat ook doet, staat niets een prettige hond-gezin relatie in de weg.
 
 

Ruud Stap

Voorzitter - ruud@hoce.nl

Ruud "de eigenwijze" heeft op het gehele vlak van gedrag en gehoorzaamheid jarenlange ervaring als instructeur. Hij werkt het liefst met de oudere ongeleide projectielen (het gaat in dit geval over honden). Ruud wandelt in het dagelijks leven met zijn speciaal naar Nederland gehaalde Roemeense herdershonden Vlinder en Ursa, een in Nederland zeldzaam soort genaamd Ciobanesc Romanesc Carpatin. Ruud is in zijn dagelijkse functie gewend om storingen te zoeken en op te lossen, deze kennis past hij ook toe bij honden. Inmiddels is Ruud ook actief met zijn eigen bedrijf Canem Singula en kan worden ingeschakeld als gedragsdeskundige bij probleemhonden.
 

Sanne Leijssenaar

Secretaris - sanne@hoce.nl


Van kinds af aan ben ik opgeroeid met honden en ging ik al met mijn moeder mee naar de hondenschool, waar ik als kind al mocht helpen met spullen klaar zetten voor de flyball bijvoorbeeld.

Toen ik eenmaal op mijzelf ging wonen kwam er al vrij snel een eerste eigen hond, hier mee heb ik alle cursussen van HOCE doorlopen en kwam ik er achter dat het strakke appel mij erg goed past.

Toen ik benaderd werd om zelf les te geven heb ik hier ook niet over getwijfeld en ben ik met veel enthousiasme gestart, eerst als stagiaire en na mijn opleiding als kynologisch instructeur als coach.

Door mijn werk in de zorg heb ik de nodige kennis van mensen, en daarnaast heb ik bijna dagelijks contact met de honden in dierenopvangcentrum Enschede. Hierdoor wordt mijn kennis elke dag opnieuw getest en uitgedaagd.

Aangezien ik als secretaris aangesteld ben voor HOCE zal ik veel al uw eerste contactpersoon zijn.
 
 

Bianca Martin

Penningmeester - bianca@hoce.nl

Bianca Martin is penningmeester en coach bij HOCE. Ze coacht de pups op een ongedwongen, speelse manier, zonder baas of hond druk op te leggen. Honden leren de basisvaardigheden en worden opgevoed, baasjes krijgen inzicht in het gedrag van hun hond. "Ik doe het uit liefde voor honden, maar ook om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Veel onacceptabel gedrag van honden is te voorkomen door goede training."  Bianca geeft les vanaf 2000. Ze heeft eerder lesgegeven in behendigheid en heeft gewerkt met moeilijke honden en asielhonden.
 

Pascal Vinke

Bestuurslid - pascal@hoce.nl

Bij Pascal ontbreekt het zeker niet aan hondenkennis. Pascal heeft als vrijwilliger gewerkt bij onder meer de Heuwkamp (nu DOC Enschede) en de dierenambulance. Hij heeft daarnaast ervaring als instructeur op het gebied van gedrag en gehoorzaamheid. Op dit moment geeft Pascal geen les, maar is nog wel actief bestuurslid.
 
 

Pia Leijssenaar

Coach - pia@hoce.nl

Pia heeft vele jaren ervaring als instructrice op het gebied van gedrag en gehoorzaamheid. Met Assko, haar Chodsky Pes, traint ze KNPV zoek- en speurhonden.
 
 

Hans Ooitink

Coach - hans@hoce.nl

Hans is de oude "rot" van het HOCE. Hans geeft al meerdere decennia les en heeft in die tijd zelf meerdere honden gehad. Al voor het bestaan van het HOCE gaf Hans les bij verschillende hondenscholen.

Al deze kennis past hij nu toe in coachen bij het HOCE. Hans geeft de voorkeur aan het strakkere apél en heeft zich gespecialiseerd in het trainen van combinatie met een verstoorde hond-begeleider relatie.

Hans traint ook met zijn eigen hond Sara, een Duitse herder teef,  KNPV speur- en zoekwerk.
 
 

Jantina Oltwater

Coach - jantina@hoce.nl

Al meer dan 25 jaar ben ik besmet met het bouviervirus. Een geweldig ras qua karakter en uiterlijk. We hebben altijd 2 bouviers samen. Ons huidige teefje Reza is een herplaatser, ze kwam als 4 maand oud niet gesocialiseerd meiske bij ons. Sinds kort hebbben we een nieuwe uitdaging in huis, Vince. U raadt het al een bouvier.

Door Reza's rugzakje ben ik in aanraking gekomen met diverse trainers en gedragsdeskundigen. Met alle honden heb ik diverse cursussen en trainingen gevolgd. Inmiddels is Reza met pensioen en ben ik coach bij de leukste hondenschool van Twente, wat een eer! Vandaar dat we hier ook lopen met Vince. Dat mag mjn man overigens doen, dan kan ik het gedrag observeren en natuurlijk ontzettend veel foto's maken en video's opnemen.

Als medeoprichter, Voorzitter en Hoofd bemiddeling/ begeleiding bij de Stichting Bouviersupporters help ik bouviers in nood aan een nieuw thuis en ondersteunen wij bij gedragsproblemen en gezondheid. Mijn kinderwens om iets met honden te gaan doen is eindelijk uitgekomen bij HOCE en Stichting Bouviersupporters. 
 

Tessa Winkelman

LL coach - tessa@hoce.nl

2016© copyright HOCE