Cursusaanbod

H.O.C.E. richt zich specifiek op het coachen van eigenaren van pups, jongere en oudere honden. Om een indruk te geven vindt u hieronder een samenvatting van wat er tijdens de cursussen behandeld wordt.

De kosten

De kosten voor de cursus proberen we laag te houden, voor een cursus van 10 lessen vragen wij € 40,-

Daarnaast betaald u per jaar € 10,- lidmaatschap, vanaf juli € 5. Het lidmaatschap stopt automatisch, als u geen cursus meer loopt.

10 lessen  € 40,-                                                                 
Lidmaatschap heel jaar (dec-nov)  € 10,-                                                                  
Lidmaatschap half jaar (vanaf juli)  € 5,-                                                               

Heeft u uw hond geadopteerd  uit het DierenOpvangCentrum Enschede, dan geven wij u 50% korting op de eerste cursus die u bij ons volgt. (tot na maximaal 3 maanden)

 Schroom dus niet om direct met uw hond bij ons aan de slag te gaan!

Puppy cursus

Een (h)eerlijke pup

Is uw pup minimaal 12 weken oud, maar jonger dan 6 maanden, dan kunt u deelnemen aan de puppycursus. Samen met u laten we de pup kennismaken met soortgenoten. We coachen u in het opbouwen van een goede, maar duidelijke relatie met uw hond. Ondanks uw inzet kan er veel mis gaan. We proberen dan ook een indruk te krijgen van uw omgeving, zodat wij u attent kunnen maken op de valkuilen.

HOCE gaat uit van een positieve en beloningsgerichte methode.

De cursus Pup duurt 30 minuten

Let op: Op onze trainingslocatie waar veel verschillende honden komen, is het van groot belang dat uw hond volledig is ingeënt.

Basis nieuw

Basis nieuw cursus

De basis nieuw cursus wordt gegeven aan honden die ouder zijn dan 6 maanden, maar nog het niveau beginner hebben.

We gaan de basisbeginselen aanleren op een ongedwongen manier en pakken tegelijkertijd ongewenste gedragingen aan. De meeste honden pakken dit prima op in een groepsles.

Als ongeschikheid in de groep blijkt, verwijzen wij door naar erkende gedragstherapeuten.

De basis nieuw cursus duurt 45 minuten

Basis cursus

Basiscursus

Na het volgen van een puppycursus en/of de basis nieuw cursus  is het mogelijk om door te trainen in de basiscursus. De coaching zal ook gezien de leeftijd van de honden (puber) gericht zijn op het uitbreiden van de basisoefeningen.

De basis cursus duurt 45 minuten

Basis-A

Nog even na-puberen en dan het echte werk

Als uw puber de puberteit gaat ontgroeien kunnen we u en uw hond gaan begeleiden in een vrijere opzet. Enkele voorbeelden: Zou het niet heerlijk zijn om een lange boswandeling met uw hond te kunnen maken, zonder dat uw hond constant aangelijnd is? Wat denkt u van het spelen met uw hond, eens een keer een bal weggooien zonder dat u deze zelf moet ophalen. Een keer rustig in de stad wandelen zonder dat uw hond de neiging heeft om iedereen te laten struikelen, omdat hij niet weet wat hem overkomt.

De basis-A cursus duurt 45 minuten

Basis-B

Het echte werk voor gevorderden

Als uw hond klaar is met Basis-A kunnen we de puntjes op de i gaan zetten. We begeleiden u en uw hond verder om nog meer vertrouwen met elkaar op te bouwen.

De basis-B cursus duurt 45 minuten

2016© copyright HOCE