Ruud Stap

Voorzitter

Ruud "de eigenwijze" heeft op het gehele vlak van gedrag en gehoorzaamheid jarenlange ervaring als instructeur. Hij werkt het liefst met de oudere ongeleide projectielen (het gaat in dit geval over honden). Ruud wandelt in het dagelijks leven met zijn speciaal naar Nederland gehaalde Roemeense herdershonden Vlinder en Ursa, een in Nederland zeldzaam soort genaamd Ciobanesc Romanesc Carpatin. Ruud is in zijn dagelijkse functie gewend om storingen te zoeken en op te lossen, deze kennis past hij ook toe bij honden. Inmiddels is Ruud ook actief met zijn eigen bedrijf Canem Singula en kan worden ingeschakeld als gedragsdeskundige bij probleemhonden.


CIOBANESC ROMANESC CARPATIN

De Carpatin is van origine een Roemeens ras en wordt ingezet als kuddebewaker. Zij beschermen de herder en zijn schapen tegen beren, wilde honden en ander gevaren. Sinds 2005 is het ras erkend door de FCI.

De onderstaande foto is genomen tijdens de terugreis van Roemeniė naar Nederland. De Carpatin is op deze foto 7 weken oud. Haar naam is Vlinder.

Vlinder in de sneeuw (foto:Erik van Wette)

Foto:Erik van Wette

2016© copyright HOCE